home                        
  | | | Tarieven | | |
 
 
verzekering
Met de merken van Menzis (o.a. ook Anderzorg), ENO (Salland verzekeringen), VGZ, CZ-Ohra zijn afspraken gemaakt. Hierbij loopt de betaling geheel via de verzekeraar. Het ACHMEA conglomeraat voert een negatief beleid tegen kleine zelfstandige praktijken. Deze verzekeraars moeten u echter nog wel vergoeden vanuit de basisverzekering! Sluit bij ACHMEA altijd een restitutiepolis af. Dan bepaalt u zelf waar u zorg afneemt en bepaalt deze financiële reus dat niet voor u!

Er bestaan twee soorten polissen; de naturapolis en de restitutiepolis. De verzekeraar moet u altijd vergoeden, ongeacht welk soort polis u heeft. Een restitutiepolis biedt meestal meer kwaliteit omdat u bij deze polis vrij bent in de keuze van uw zorgverlener. Helaas wordt bij sommige restitutiepolissen alleen een minimale vergoeding uitgekeerd bij bezoek aan de psycholoog. Het is dus van het grootste belang dat u aan het eind van het jaar, als u uw verzekeraar weer kunt kiezen, de polisvoorwaarden goed bestudeert.
U kunt dan een keuze maken voor een verzekeraar die het belang van u als cliënt, voorop heeft staan.

Als u een polis van lagere kwaliteit heeft, de naturapolis en soms dus ook de uitgeklede restitutiepolis, dan moet de verzekeraar u wel vergoeden vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars beweren dat dit niet zo is. Als u op zo'n manier wordt voorgelicht dan raden wij u aan een klacht in te dienen bij de bevoegde instanties. Helaas mogen verzekeraars u wel een boete geven als u naar de zorgverlener van uw keuze wilt, als die geen contract heeft.

Zie ook:
»
Tarieven per 1 januari 2016
» Betaling
 
Rijssen // Okkenbroek // T 0548-54 20 99 // info@hetijkpunt.nl // webontwerp en realisatie