home                        
  | | | Tarieven | | |
 
 
verzekering
Met ingang van 1 januari 2019  werkt het IJkpunt zonder contracten met verzekeraars. Wij zijn het zo ongelofelijk zat ons te laten koeioneren door deze instanties die net doen alsof zij de zorg verlenen, dat we niet langer meer verantwoord contracten met deze financiële instellingen willen en kunnen afsluiten. Dit gaat ten koste van de goede zorg die wij willen verlenen. Zo doorvoelen wij dat ten diepste. Alleen met ENO (Salland e.d.) hebben we op 1 januari 2018 een tweejarig contract afgesloten.

Er bestaan twee soorten polissen; de naturapolis en de restitutiepolis. De verzekeraar moet u altijd vergoeden, ongeacht welk soort polis u heeft. Een restitutiepolis biedt meestal meer kwaliteit omdat u bij deze polis vrij bent in de keuze van uw zorgverlener. Helaas wordt bij sommige restitutiepolissen alleen een minimale vergoeding uitgekeerd bij bezoek aan de psycholoog. Het is dus van het grootste belang dat u aan het eind van het jaar, als u uw verzekeraar weer kunt kiezen, de polisvoorwaarden goed bestudeert.
U kunt dan een keuze maken voor een verzekeraar die het belang van u als cliënt, het meest voorop heeft staan.

Als u een polis van lagere kwaliteit heeft, de naturapolis en soms dus ook de uitgeklede restitutiepolis, dan moet de verzekeraar u wel vergoeden vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars beweren dat dit niet zo is. Als u op zo'n manier wordt voorgelicht dan raden wij u aan een klacht in te dienen bij de bevoegde instanties. Helaas mogen verzekeraars u wel een boete geven als u naar de zorgverlener van uw keuze wilt die geen contract heeft. Die boete bestaat uit een lagere vergoeding dan wat de NZA jaarlijks voorschrijft.

Zie ook:
»
Tarieven per 1 januari 2019
» Betaling
 
Okkenbroek- gem. Deventer // T 06- // info@hetijkpunt.nl // webontwerp en realisatie